Hoe gaat een Davis-counseling?

Een counseling volgens de Davis-methode is een korte, intensieve individuele training: één-op-één. De counseling duurt gewoonlijk een dag of vijf. Soms duurt het wat langer, afhankelijk van wat en hoeveel je wilt bereiken en wat je nodig hebt, maar nooit meer dan in totaal tien dagen.

Lees meer over Davis-counseling voor volwassenen →

Lees meer over Davis-counseling voor kinderen →

Vind een Davis-counselor bij jou in de buurt →

Fundamentele benadering

Een Daviscounseling is geen reken- of taalonderwijs, maar een methode die bij alle leerprocessen toe te passen is. Je leert geen trucjes, maar simpele basisprincipes die je op je eigen manier toepast. Je ontdekt
  • hoe je controle krijgt over je dyslectische brein
  • hoe je je aandacht kunt richten
  • hoe je je speciale manier van dylectisch denken kunt gebruiken om het leren makkelijker te maken.
Zowel volwassenen als kinderen leren hoe ze deze nieuwe vaardigheden kunnen toepassen om hun leerproblemen op te lossen. Snel en effectief.  

Aandacht richten

Je leert de Davis-technieken die je bewust leren maken hoe je dyslectische brein werkt. Je ontdekt hoe je je aandacht kunt richten met speciale Davis-oefeningen. Al snel zul je ervaren dat je brein je niet langer tegenwerkt. Lezen en leren gaat steeds makkelijker.

Nooit saai

De oefeningen zijn afwisselend en helemaal niet moeilijk. Je leert namelijk veel sneller als je ontspannen bent en plezier hebt. De Davis-counseling is zeker nooit saai of eentonig, want dat zijn twee dingen waar mensen met dyslexie het meeste hekel aan hebben.

Praat met een Davis-counselor

Wil je meer over Davis-counseling te weten komen? Dan kun je het best eens praten met een Davis-counselor bij je in de buurt. Die legt je graag uit hoe de Davis-methode in zijn werk gaat en geeft je een idee of een counseling jou of je kind kan helpen. Vind een Daviscounselor bij jou in de buurt.

 

Na de counseling

Na de counseling kun je zelf aan de slag met wat je geleerd hebt. In de meeste gevallen maak je een afspraak met de counselor om na verloop van tijd nog eens te kijken hoe je je ontwikkeld hebt en of er nog nieuwe vaardigheden zijn die je op dat moment kunt leren. De meeste volwassenen die Davis-counseling hebben gevolgd, zijn daarna zo ver dat ze weinig ‘nazorg’ nodig hebben. Voor kinderen is het vaak goed om nog een paar keer terug te komen. Ieder maakt daar individuele afspraken over, op basis van wat er nodig is.

Facebook

YouTube

Meer weten over dyslexie en de Davis-methode?

Ontvang onze nieuwsbrief en leer hoe je op een andere manier naar leerproblemen kunt kijken. Gratis!

Sluit deze pop-up

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief. Daarin vind je tips, nieuws en onze agenda met lezingen, workshops, opleidingen en seminars. Daarnaast ontvang je het gratis kennispakket over Dyslexie Anders Bekeken. Je ontvangt vijf weken lang uitgebreide artikelen over dyslexie. Je leest daarin over hoe dyslexie ontstaat, welke factoren een rol spelen en wat je kunt doen om makkelijker te lezen en te leren.

Inschrijven is gratis, en uitschrijven kan op elk moment.

  • Maak uitgebreid kennis met Dyslexie Anders Bekeken
  • Elke twee maanden nieuws en tips in onze nieuwsbrief
  • Vijf artikelen over dyslexie en de Davis-methode