Davis-counseling voor kinderen

2012-12-28 13.15.17
Kinderen die niet goed kunnen rekenen, lezen of schrijven worden soms voor dom of lui versleten. ‘Hij kan niet zo goed mee’, wordt er dan gezegd. Vaak zijn die kinderen toch erg intelligent, ze zijn nieuwsgierig en willen graag leren. Hoe kan dat?

Kinderen krijgen de informatie over het algemeen in taal aangeboden. En ze moeten die informatie op een talige manier verwerken, met hun linker hersenhelft. Maar die manier van leren is niet voor iedereen geschikt.

Kinderen die anders denken

Sommige kinderen denken gewoon op een andere manier. Ze gebruiken meer hun rechter dan hun linker hersenhelft. In plaats van een verhaaltje in woorden, zoals de meeste anderen, zien deze kinderen een verhaal in beelden, als een film. Of ze weten het gewoon.

Ze zijn beelddenker. Handig als je iets creatiefs wilt doen of de weg moet kennen, maar lastig als niemand je ooit heeft laten zien hoe je beelddenken inzet als je wilt lezen en rekenen.

Bekijk het anders

Kinderen met dyslexie of dyscalculie bekijken de wereld door hun hersens op een andere manier te gebruiken. Anders dan de andere leerlingen en ook anders dan de meeste leerkrachten op school. Hun manier van denken en leren sluit dan ook niet aan bij wat gangbaar is en wat voor de meeste kinderen werkt. De Davis-methode sluit wel aan bij hun manier van denken. Rekenen, lezen en schrijven gaan met sprongen vooruit.

Minder misverstanden

Ook kinderen met AD(H)D of autisme ervaren hun omgeving meestal op een andere manier dan de meeste mensen. Dat leidt tot misverstanden, conflicten en frustratie. Ook daarbij helpt de ‘andere kijk’ van de Davis-methode.

In 30 uur

In ongeveer 30 uur verdeeld over een beperkt aantal dagen, leren kinderen in een-op-een training eenvoudige technieken die helpen bij lees- en leerproblemen. Omdat de methode precies aansluit bij hun manier van denken, gaat het leerproces snel en is het resultaat blijvend. De Davis-methode is geen lees- of rekenles, maar helpt kinderen om hun aandacht te richten en hun speciale denkwijze in beelden in te zetten bij het lezen en leren.

Meer weten over Dyslexie Anders Bekeken?
Wil je meer weten over de andere kijk op de dyslexie van je kind? Maak een afspraak met een Davis-counselor in de buurt of bezoek een van onze informatiebijeenkomsten of workshops.

Facebook

YouTube

Meer weten over dyslexie en de Davis-methode?

Ontvang onze nieuwsbrief en leer hoe je op een andere manier naar leerproblemen kunt kijken. Gratis!

Sluit deze pop-up

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief. Daarin vind je tips, nieuws en onze agenda met lezingen, workshops, opleidingen en seminars. Daarnaast ontvang je het gratis kennispakket over Dyslexie Anders Bekeken. Je ontvangt vijf weken lang uitgebreide artikelen over dyslexie. Je leest daarin over hoe dyslexie ontstaat, welke factoren een rol spelen en wat je kunt doen om makkelijker te lezen en te leren.

Inschrijven is gratis, en uitschrijven kan op elk moment.

  • Maak uitgebreid kennis met Dyslexie Anders Bekeken
  • Elke twee maanden nieuws en tips in onze nieuwsbrief
  • Vijf artikelen over dyslexie en de Davis-methode