Lees hier hoe volwassenen de Davis-counseling hebben ervaren.
Lisa Zijlstra

Zelf heb ik al vanaf groep 5 last van mijn dyscalculie. Ik heb er veel aan gedaan, zoals oefenen en allerlei testen. Maar met testen kom je niet veel verder. Ik wilde er werkelijk iets aan doen. Vooral omdat ik nu naar de IPABO ga en dus moet kunnen rekenen, wil ik voor de klas mogen staan. Zo kwam ik via mijn moeder in contact met Truus. Zij heeft met mij het Davis project gedaan. Ik ben er zeer tevreden over.
Ik merk overal aan dat het Davis project bij mij heeft geholpen. Ik kan sneller iets in mijn hoofd uitrekenen en dat viel zelfs mijn vriend op. Ook had ik nooit durven dromen dat ik voor mijn wiskunde met maar liefst een zeven ben geslaagd. Ik kan nu ook eindelijk klok kijken, wat ik als zeer positief ervaar. Dat allemaal door dit project. Ik heb er zoveel baat bij dat ik er enorm enthousiast over ben. Als ik later juf ben, zal ik het zeker weten mijn hele carrière bij me dragen. Ook zou ik kinderen met hetzelfde probleem als ik het Davis project aanraden.
Lisa Zijlstra
19 jaar
De eerste keer dat ik echt trots was op wat ik heb neergezet
Het ene moment kan Dirk de wereld aan en het andere moment komt hij niet uit zijn woorden. Deze wisselvalligheid wordt veroorzaakt door de oriëntatie en desoriëntatie dat Dirk ervaart als zijn dyslexie. Na een Davis counseling is Dirk zich bewust van zijn oriëntatie en dit geeft hem veel meer vertrouwen in zichzelf.
Lees meer over de Davis-counseling voor volwassenen
Ervaringsverhaal van een Davis-counseling uit Engeland
Dit is een interessant verhaal van de bekende YouTube-zangeres/artiest Klaire de Lys, uit Engeland, over haar eigen ervaring met dyslexie en de Davis-counseling (in het Engels).
De start is gemaakt
Al jaren loop ik tegen bepaalde problemen aan vanwege mijn dyslexie.
Ik heb al eerder cursussen Nederlandse taal gehad, maar dit hielp altijd maar tijdelijk. Vanwege mijn werkzaamheden, veel lezen, beoordelen, corrigeren, stukken schrijven, enz kost het mij dus veel energie om dit goed te doen. Ik ben daarom soms aan het eind van de dag helemaal op.
Ook mijn concentratie liet soms te wensen over. Ik kwam per toeval het boek tegen over ’de gave van dyslexie’. De punten die daarin stonden waren zeker herkenbaar. Na het lezen van het boek ben ik eens gaan kijken wie mij met deze methode kon helpen en kwam zo bij de dichtsbijzijnde Davis counselor terecht.
Bij het eerste kennismakingsgesprek was er al meteen een klik. Mijn counselor is een heel plezierig mens in de omgang, die snel in de gaten heeft waar de problemen zitten, en alles op een rustig en begrijpelijke manier uitlegt. Met regelmaat had ik het “o zit het zo” gevoel.
De methode is heel anders , met ‘klei ‘spelen. Ik stond er wel voor open maar had in het begin niet verwacht dat het zo’n effect zou hebben.
Deze counseling heeft in korte tijd al veel resultaat gehad. Voorheen moest ik sommige stukken wel 3 keer lezen, halverwege zat ik op een andere regel of husselde de letters door elkaar zodat ik dacht dat er een ander woord stond.
Door de concentratie oefening en leesoefening hoef ik stukken niet meer opnieuw te lezen. Ook kan ik mij veel gemakkelijker afsluiten van de buitenwereld (dit gaat nog niet altijd goed). Het omschrijven van gedachtes op papier gaat al wat gemakkelijker en de spel fouten bij bepaalde woorden zijn eruit. Nog lang niet alles gaat foutloos. Maar ik weet nu hoe ik deze triggerwoorden kan oppakken en uitwerken.
Ik ben er nog niet, maar de start is gemaakt. Het heeft me nu al geholpen en het kan alleen maar beter gaan.
M. Visser
Silvie

Ik heb heel erg veel geleerd tijdens deze counseling en ben ontzettend blij dat dit op mijn pad is gekomen.
Ook ben ik heel erg blij dat ik de counseling mijn Davis counselor heb mogen doen. Zij is een prettige en energieke vrouw, die veel positiviteit uitstraalt.
Mijn hele leven heb ik moeite gehad met mijn fijne motoriek. Op school had ik veel problemen met rekenen en was ik overal veel trager in dan de meeste van mijn klasgenoten. Ik voelde me nooit goed genoeg.
Sinds de counseling heb ik de zaken veel meer op een rij en stel ik dingen niet meer zo lang uit. Er is daardoor meer rust in mijn leven. Ik beweeg soepeler en mijn coördinatie is vooruit gegaan. Mijn oriëntatiegevoel is beter geworden.
Ik leg gemakkelijker contact met anderen. Op mijn werk heb ik veel complimentjes gekregen, dat ik zo veranderd ben en zoveel mondiger ben geworden.
Ik kan iedereen die beelddenker is en dyslexie heeft absoluut aanraden deze counseling te gaan doen.”
Silvie (receptioniste, 28 jaar)
Louise

“Door mijn oriëntatiepunt te gebruiken blijf ik veel beter bij de les en komt informatie beter binnen.Ik sta hierdoor letterlijk en figuurlijk steviger in de wereld.
Het is niet te geloven hoe dat mijn zelfvertrouwen heeft verbeterd.”
Louise (orthopedagoge, 63 jaar)
Frits
Ik heb geleerd te herkennen wanneer en waardoor ik uit de oriëntatie ga en ook kan ik die desoriëntatie gemakkelijk herstellen.
Dat heeft me al vaak goede diensten bewezen in allerlei situaties zoals auto rijden, tennis in een grote hal, lesgeven terwijl ik moe of afgeleid ben en het voordragen van nieuwe gedichten.
Ik heb meer inzicht gekregen in mijn eigen emoties en kan die oprechter uiten. Door mijn Davis counselor is mijn leven veranderd”.
Frits (leraar en schrijver – 58 jaar)
Jongen, 17 jaar
“Ik kan niets goed”
Citaat van moeder:
Arjen (50 jaar)
3 maanden na de training
Mark (39 jaar)
Ik vond deze training anders dan andere trainingen die ik gevolgd heb. En dat in positieve zin. De sfeer was positief, ontspannen en de spanningsboog was niet te hoog. De concentratie of focus stond de hele tijd centraal evenals de beeldvorming bij de woorden.
Ik heb geleerd om mijn volledige aandacht te richten op de tekst. Dus niet alleen iets lezen door met mijn ogen over de tekst te gaan, maar ook dat ik er met mijn geest bij ben. Ik ben mij daar nu bewust van. Ik was altijd zeer snel afgeleid tijdens het lezen. Elk woord riep associaties op waar ik dan “vrolijk” mee verder ging in plaats van met de tekst, nu veel minder.
Ook kan ik nu signalen herkennen, als ik de tekst niet goed lees. Ik kan hierdoor eerder op de rem trappen, weer de rust nemen, de focus oppakken en weer verder gaan met lezen. Als ik dit niet doe, is het lezen zinloos, de inhoud blijft me dan niet bij.
Tijdens het lezen struikelde ik vaak over beeldloze woorden zoals “dit”, “op”, “zodat” en “bijna”. Deze zogenoemde triggerwoorden zijn een bekend probleem voor mensen die dyslexie hebben. Door het uitbeelden van deze woorden in kleifiguren, heb ik nu meer inzicht in de betekenis van die woorden. Hierdoor gaat het lezen nu soepeler en hou ik het langer vol.
Al met al een goede en plezierige training die mij in mijn werk en privé veel gaat opleveren.