Davis Leerstrategieën voor scholen – opleiding voor leerkrachten

Davis Leerstrategieën voor Scholen

Kinderen uit je klas lezen en schrijven makkelijker. Ze krijgen zelfvertrouwen, plezier in het leren. Dat zijn de resultaten van de Davis Leerstrategieën (DLS), een methode die Ronald Davis samen met pedagoge Sharon Pfeiffer heeft ontwikkeld. Het doel: alle kinderen in een klas helpen om met meer gemak te leren lezen en schrijven, gebruikmakend van de ervaringen bij dyslectische kinderen.

Voor alle kinderen

De methode is zeven jaar lang wetenschappelijk gevolgd en getest. Uiteindelijk bleek dat niet alleen kinderen met lees- en leerproblemen makkelijker gingen leren en betere resultaten boekten, maar dat álle kinderen erop vooruit gingen, ongeacht leerstijl en -niveau. Leerkrachten die met de methode werken, zien dat kinderen rustiger werken en minder snel gefrustreerd raken.

Aparte opleiding

Davis Leerstrategieën Nederland verzorgt een opleiding voor teams van basisscholen. De leerstrategieën vormen geen methode, maar zijn oefeningen die de gewone lessen aanvullen en die het leren ondersteunen. De Davis Leerstrategieën zijn gericht op de onderbouw en de middenbouw van de basisschool.

Meer weten?
Wil je meer weten over de Davis Leerstrategieën voor de basisschool? Neem dan contact op met Irma Lammers op 0411-685683. Op OBS de Springplank werken alle leerkrachten met de Davis Leerstrategieën. Klik hier om hun goede ervaringen met de DLS te horen.

Facebook

YouTube

Meer weten over dyslexie en de Davis-methode?

Ontvang onze nieuwsbrief en leer hoe je op een andere manier naar leerproblemen kunt kijken. Gratis!

Sluit deze pop-up

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief. Daarin vind je tips, nieuws en onze agenda met lezingen, workshops, opleidingen en seminars. Daarnaast ontvang je het gratis kennispakket over Dyslexie Anders Bekeken. Je ontvangt vijf weken lang uitgebreide artikelen over dyslexie. Je leest daarin over hoe dyslexie ontstaat, welke factoren een rol spelen en wat je kunt doen om makkelijker te lezen en te leren.

Inschrijven is gratis, en uitschrijven kan op elk moment.

  • Maak uitgebreid kennis met Dyslexie Anders Bekeken
  • Elke twee maanden nieuws en tips in onze nieuwsbrief
  • Vijf artikelen over dyslexie en de Davis-methode