Opleiding tot Davis-counselor

Via de rechter hersenhelft. De Davis-methode is bijna de enige methode die dyslexie en verwante leerproblemen op die manier benadert.

Ontdek hoe je kinderen en volwassenen helpt op een manier die bij hen past om hun leerproblemen te verhelpen.

Als Davis-counselor help je beelddenkers op een manier die ze herkennen en makkelijk begrijpen. De Davis-methode is een van de weinige methoden die dyslexie en verwante leerproblemen benadert vanuit de voorkeur voor de beelddenken.

Leerproblemen zoals dyslexie doen zich voor als de twee hersenhelften niet goed samenwerken.

De Davis-aanpak om dyslexie te verhelpen is de laatste dertig jaar uitvoering getest en onderzocht. Het is bewezen dat het de snelste, eenvoudigste en gemakkelijkste manier is om de rechter en linker hersenhelft goed te laten samenwerken.

In een brein waarbij de denkprocessen in de linker en rechter hersenhelften goed op elkaar aansluiten, bestaan geen leerproblemen. Deze benadering van werken met dyslexie is totaal anders dan andere methodes.

Daarom noemen we de Davis-methode ook wel: Dyslexie Anders Bekeken.

Andere benadering

De Davis-methode gebruikt verschillende technieken die aansluiten op mensen die voorkeur voor de rechter hersenhelft hebben. In de opleiding leer je die begrijpen en gebruiken. Er zijn veel verschillen met de traditionele benadering, die weinig rekening houdt met het feit dat mensen dyslexie ontwikkelen door de manier waarop ze hun hersenen gebruiken.

En dat het mogelijk is, en zelfs erg gemakkelijk, om iemand met dyslexie te leren om zijn hersenen anders te gebruiken, zodat de leerproblemen verdwijnen.

Parttime-opleiding

De parttime-opleiding duurt 12 tot 18 maanden. Deze tijd heb je nodig om je de andere kijk op dyslexie eigen te maken en de Davis-methode te leren gebruiken.

Als je de opleiding met succes hebt afgerond ben je volledig gekwalificeerd en gecertificeerd Davis-counselor en krijg je een officiële licentie van de Davis Dyslexia Association International.

De opleiding is officieel geregistreerd bij het CRKBO, het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs.

DDA Nederland is een geregistreerde onderwijsinstelling en staat ingeschreven in het register van het CRKBO, het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. In het SKJ register is DDA Nederland met de opleiding tot Davis-counselor geaccrediteerd onder nummer SKJ202378. Het volgen van de opleiding levert 301,5 geaccrediteerde punten op.

Vierdaagse workshops

De opleiding bestaat uit een combinatie van twee vierdaagse workshops en vijf intensieve vierdaagse trainingsmodules in kleine groepen van zes deelnemers.

De workshops en modules geven we in het Davis Training Centrum in Loenen aan de Vecht.
Daarnaast oefen je thuis, je doet praktijkervaring op onder leiding van een ervaren Davis-specialist en je schrijft verslagen.

Lees hier de uitgebreide beschrijving van alle modules en onderdelen

Sinds 1995

Nederland was een van de eerste landen buiten de Verenigde Staten met een gelicenseerd centrum voor de opleiding tot Davis-counselor.

Het opleidingscentrum begon in 1995 met de training van de eerste groep Nederlandse en Vlaamse Davis-counselors. Dat betekent dat je kunt terugvallen op jarenlange ervaring van opleiders en collega-counselors.

Er zijn nu zo’n zestig Davis-counselors met een praktijk in Nederland and België.

Minimumeisen voor de opleiding

Deelnemers hebben een vooropleiding op minimaal hbo-niveau, of hebben gewerkt op een vergelijkbaar denk- en werkniveau, waarbij ze ervaring hebben opgedaan met het omgaan met volwassenen en kinderen.
Voorafgaand aan de opleiding lees je het boek ‘De Gave van Dyslexie’. Daarnaast heb je de introductieworkshop Davis methode gevolgd.

Klachtenprocedure

Heb je een workshop gevolgd en heb je opmerkingen of klachten. Kijk hier voor de klachtenprocedure.

Algemene voorwaarden

Wil je de opleiding gaan volgen? Klik hier voor de algemene voorwaarden.

Meer informatie ?

Wil je meer uitgebreide informatie over de vierdaagse workshop of de opleiding tot Davis-counselor, neem dan contact op met Irma Lammers, onze Davis Workshop Presenter en Davis Specialist via e-mail helderopgelost@ziggo.nl of per telefoon: 06-49996133.

Wat zeggen anderen?

Wil je weten hoe anderen de opleiding hebben ervaren? Lees hier hun verhalen.

Kom naar de informatieavond
Je bent geïnteresseerd, maar je wilt niet over één nacht ijs gaan voor je de knoop doorhakt? Begrijpelijk. Kom naar een van onze informatieavonden over de opleiding, waar we al je vragen uitgebreid en persoonlijk beantwoorden. Raadpleeg onze agenda voor de eerstkomende bijeenkomst in Loenen aan de Vecht, neem contact met ons opvia de website of bel ons secretariaat op nummer 030 320 0434.

Facebook

YouTube

Meer weten over dyslexie en de Davis-methode?

Ontvang onze nieuwsbrief en leer hoe je op een andere manier naar leerproblemen kunt kijken. Gratis!

Sluit deze pop-up

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief. Daarin vind je tips, nieuws en onze agenda met lezingen, workshops, opleidingen en seminars. Daarnaast ontvang je het gratis kennispakket over Dyslexie Anders Bekeken. Je ontvangt vijf weken lang uitgebreide artikelen over dyslexie. Je leest daarin over hoe dyslexie ontstaat, welke factoren een rol spelen en wat je kunt doen om makkelijker te lezen en te leren.

Inschrijven is gratis, en uitschrijven kan op elk moment.

  • Maak uitgebreid kennis met Dyslexie Anders Bekeken
  • Elke twee maanden nieuws en tips in onze nieuwsbrief
  • Vijf artikelen over dyslexie en de Davis-methode