Wat is anders in Davis-opleiding?

Wat is Anders Bekeken?

Dyslexie, Anders Bekeken betekent dat alles wat cliënten leren van een Davis-counselor perfect aansluit bij hun eigen manier van denken: vanuit de rechter hersenhelft, in beelden.

Dat is het verschil met de meeste dyslexiemethodes, die uitgaan van het gangbare stap-voor-stap, logische, links-geörienteerde (woord)denken.

De beste manier om leerproblemen te verhelpen is om de beeld-denkende rechter hersenhelft te laten zien hoe die beter kan samenwerken met de woord-denkende linker hersenhelft.

Allebei de hersenhelften en allebei de manieren van denken zijn nodig bij het leren. Dat leren samenwerken gaat het beste als je de taal spreekt die de beelddenker verstaat: in beelden. Dat is de Davis-aanpak.

Woorden zonder beelden brengen de beelddenker in verwarring. Juist doordat beelddenkers geen aansluiting vinden bij die taal van de woord-denkmanier, kunnen ze met hun voorkeur voor de rechter hersenhelft niet leren hoe ze dat moeten veranderen en lossen ze hun leerproblemen er niet mee op. Het lezen blijft dan meestal een moeizame klus.

Sterke kant

De Davis-counselor gaat uit van de sterke kanten van de beelddenker – hun voorkeur voor denken vanuit de rechter hersenhelft  – en doet allerlei eenvoudige, praktische oefeningen die daarbij passen. De methode is makkelijk te begrijpen voor beelddenkers.

Dit betekent dat veranderingen snel gaan. Leren hoe de rechter hersenhelft beter samenwerkt met de linker duurt relatief kort. In zo’n dertig uur, verdeeld over vijf of zes dagen, leren kinderen en volwassenen hoe ze, helemaal zelf, hun problemen blijvend kunnen oplossen.

Een krachtige methode die al velen heeft geholpen!

Meer weten?
Wil je ook mensen met dyslexie helpen op een manier die bij hen past? Laat je informeren over de opleiding tot Davis-counselor op een van onze informatieavonden, geef je op voor de vierdaagse kennismakingsworkshop of neem contact op met een van onze workshopleid(st)ers.

Facebook

YouTube

Meer weten over dyslexie en de Davis-methode?

Ontvang onze nieuwsbrief en leer hoe je op een andere manier naar leerproblemen kunt kijken. Gratis!

Sluit deze pop-up

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief. Daarin vind je tips, nieuws en onze agenda met lezingen, workshops, opleidingen en seminars. Daarnaast ontvang je het gratis kennispakket over Dyslexie Anders Bekeken. Je ontvangt vijf weken lang uitgebreide artikelen over dyslexie. Je leest daarin over hoe dyslexie ontstaat, welke factoren een rol spelen en wat je kunt doen om makkelijker te lezen en te leren.

Inschrijven is gratis, en uitschrijven kan op elk moment.

  • Maak uitgebreid kennis met Dyslexie Anders Bekeken
  • Elke twee maanden nieuws en tips in onze nieuwsbrief
  • Vijf artikelen over dyslexie en de Davis-methode