Boeken, artikelen en video’s over dyslexie en de Davis-methode

Videos over de Davis Methode

Klik hier voor meer video's op onze YouTube kanal  

 
 

 

Boeken van Ron Davis over de Davis-methode

Waarom zelfs heel slimme mensen niet kunnen lezen en hoe ze het kunnen leren. In dit boek beschrijft de auteur uit eigen ervaring hoe anders de manier van denken en leren van een dyslectische leerling is. Ron Davis brengt zijn eigen ervaring in de praktijk en geeft daarmee inzicht in wat effectief onderwijs betekent voor dyslectici. Het boek is onder andere verkrijgbaar bij de Davis Webshop.

Nieuwe methode om leerstoornissen te overwinnen. In dit nieuwe boek past Davis zijn beproefde technieken toe op vier leerproblemen die na dyslexie veel voorkomen: aandachtstekort (ADD), ADD met hyperactiviteit (ADHD), problemen met rekenen (dyscalculie en acalculie), problemen met schrijven (dysgrafie en agrafie) Het boek is onder andere verkrijgbaar bij de Davis Webshop.

Boeken en artikelen over de Davis-methode

In ruim honderd boeken en artikelen staan verwijzingen naar de Davis-methode. In deze lijst vind je boeken en artikelen die direct over de Davis-methode gaan.

Klik hier voor de volledige lijst van 112 boeken waarin de Davis-methode wordt genoemd, besproken of aanbevolen (Engelstalig).

In het tijdschrift Educare zijn twee artikels gepubliceerd over de Davis-methode. Lees hier het artikel over verwarring en het artikel over triggerwoorden.

Schrijf je in voor een 15-delige online kennispakket over leesproblemen en ontdek waarom sommige kinderen wel ‘tyrannosaurus’ kunnen lezen, maar vastlopen bij ‘of’.

In het tijdschrift Kinderwijz zijn twee artikels gepubliceerd over de Davis-methode. Lees hier het artikel over dyslexie en het artikel over dyscalculie.

In het tijdschrift Gifted is er een artikel gepubliceerd over dyslexie en hoogbegaafdheid.

Informatie op internet


Facebook

YouTube

Meer weten over dyslexie en de Davis-methode?

Ontvang onze nieuwsbrief en leer hoe je op een andere manier naar leerproblemen kunt kijken. Gratis!

Sluit deze pop-up

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief. Daarin vind je tips, nieuws en onze agenda met lezingen, workshops, opleidingen en seminars. Daarnaast ontvang je het gratis kennispakket over Dyslexie Anders Bekeken. Je ontvangt vijf weken lang uitgebreide artikelen over dyslexie. Je leest daarin over hoe dyslexie ontstaat, welke factoren een rol spelen en wat je kunt doen om makkelijker te lezen en te leren.

Inschrijven is gratis, en uitschrijven kan op elk moment.

  • Maak uitgebreid kennis met Dyslexie Anders Bekeken
  • Elke twee maanden nieuws en tips in onze nieuwsbrief
  • Vijf artikelen over dyslexie en de Davis-methode